AUGMENTED REALITY FESTIVAL IN AMSTERDAM-NOORD

Augmented reality, er wordt nog veel mee geëxperimenteerd en het wordt nog niet door heel veel mensen gebruikt. Nu is er een kunstenaar in Amsterdam-Noord, Sander Veenhof, die de techniek van augmented reality wil gaan gebruiken om een festival te organiseren.

Even in het kort voor degenen die niet weten wat augmented reality is; een techniek waarmee virtuele objecten via de cameralens van je mobiele telefoon aan de fysieke wereld worden toegevoegd. Zo kun je bijvoorbeeld met je telefoon richten op twee mensen en hierboven zie je dan tekstwolkjes. Sander Veenhof laat bijvoorbeeld ook haaien verschijnen in het IJ, als je je camera erop richt.

De kunstenaar wil deze techniek nu gaan gebruik om een groot virtueel festival te organiseren in Amsterdam-Noord. En het mooie ervan is dat je met niemand afspraken hoeft te maken, vergunningen aanvragen etc. is er allemaal niet bij.

Een festival waar hij natuurlijk geheel zijn eigen inbreng aan kan geven. De uitvoering is nog even spannend, maar ik ben zelf heel erg benieuwd hoe zoiets eruit gaat zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s