FOOD: DUTCH SPANAKOPITA

20130204-165645.jpg

Ik vind het leuk om af en toe wat lekkere receptjes met jullie te delen die ik als student vaak maak. Dit zijn dan geen hele ingewikkelde recepten, maar gewoon dingen die makkelijk te maken zijn.

Vandaag heb ik een Nederlandse variant van Spanakopita gemaakt.
Wat heb je nodig?
– doosje bladerdeegvelletjes (10 stuks)
– doosje ingevroren bladspinazie (450 gr )
– blok feta kaas (bij voorkeur AH huismerk feta)
– groenten boulion blokje
– peper

Ontdooi de spinazie in een pannetje en doe je boulion blokje erbij. Roer dit goed door elkaar en laat de spinazie goed doorwarmen.
Leg de velletjes bladerdeeg neer op het aanrecht en laat ze ontdooien. Snijdt ondertussen de fetakaas in kleine blokjes en strooi er wat peper overheen.
Pak een velletje bladerdeeg, doe er 2 eetlepels van de spinazie op en een stuk of 4 blokjes feta kaas. Klap het velletje bladerdeeg dubbel en plak het dicht als een appelflapje zegmaar.
Verwarm de oven voor op 190 graden.

Als je alle flapjes gemaakt hebt gemaakt doe je ze in de oven op bakpapier en laat je ze ongeveer 20 tot 30 minuten gaar worden. Let even op, wanneer ze goudbruin zijn zijn ze klaar!

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s