FENOMEEN OF ZIEKE GEEST? IDOOL OF SLECHTE INVLOED?

Bloggers komen er steeds meer en wat heb je nodig om op te vallen tussen de massa? Een eigen identiteit! Dat deze meiden een eigen identiteit hebben is wel zeker, maar wat moeten we ervan vinden?

De living dolls zijn in opkomst, meiden die willen lijken op barbiepoppen en hiervoor dan soms ook wel erg ver gaan. Volgens de bloggers/dolls is het een levenstijl en niet zomaar een typetje. Ze maken zichzelf elke dag op alsof ze weggelopen zijn uit een barbiehuis en laten op deze manier hun identiteit zien.

Sommigen vinden het slecht dat deze meiden zo populair worden, vooral onder jonge meisjes. In Japan geldt de regel, hoe jonger je looks, des te beter en daar wordt deze trend dan ook al snel overgenomen door beïnvloedbare jonge meisjes of juist de wat oudere meiden die er jong uit willen blijven zien. De stijl is overgenomen van uit de Japanse Anime cultuur en eigenlijk is het een stijl die gebaseerd is op de Harajuku Lolita’s.

Critici vinden het vooral slecht dat er naar perfectie wordt gestreefd in de filmpjes en op de blogs van deze meiden, waardoor jonge meisjes ook gaan streven naar bijna onmogelijke perfectie. Een van de videobloggers die gezien wordt als een van de meest populaire living dolls is Dakota Rose, artiestennaam: Koti Koti. Op haar youtube-kanaal zijn vooral veel tutorials te zien waarin wordt uitgelegd hoe jij jezelf ook tot een living doll om kan toveren.

Een andere bekende living doll is Venus Palermo, een Japans meisje die met haar cartooneske stem en blonde haren (nu overigens bruin) meteen je aandacht trekt. De leeftijd van de meisjes is vrijwel onbekend, wat ze liefst ook zo willen houden, want leeftijd is niet belangrijk. Het gaat erom dat je er gewoon zo jong en barbie-achtig blijft uitzien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s