GASTBLOG: TRENDS IN LEER

Leer, of leder, is al sinds haar introductie een succes. Hoe dit komt is voor velen een raadsel, maar voor anderen juist erg voor de hand liggend. Leder heeft namelijk iets speciaals. Het is een stof die erg stoer kan zijn, maar ook erg chique. Dit hangt maar net af van de pasvorm en de stijl die aan het item wordt meegegeven.

Wat ook meespeelt is dat leder een natuurlijk product is. Een product dat altijd zijn eigen kenmerken heeft. Dit komt doordat leer gemaakt is van dierenhuid, en deze dierenhuid is natuurlijk bij ieder dier anders. Ook al gaat het om dezelfde soort dieren, ieder dier heeft zijn eigen kenmerken. Dit geld dus ook voor bijvoorbeeld leren jassen.

Uiteraard zal een speciaalzaak meer onderscheidende designs maken dan een leder groothandel, maar dit geeft ook niet, aangezien beide een ander doel hebben. Zo zal de groothandel voornamelijk gewoon een goede kwaliteit willen leveren, terwijl de speciaalzaak echt onderscheidend wil zijn.

Jassen, tassen en schoenen.

Leer wordt al ontzettend lang gebruikt in ontzettend veel kledingstukken. De meest bekende voorbeelden zijn jassen, tassen en schoenen. Op het gebied van jassen is Goosecraft ontzettend goed bezig. Dit merk kiest alleen voor de beste kwaliteit leder en komt met onderscheidende designs. Hetzelfde geld voor Cowboysbag op het gebied van tassen.

De leren legging.

De meest recente trend in leder is toch wel de leren legging. Deze legging is ontzettend veel gezien, zowel in het reguliere straatbeeld als op de catwalk. Dit geeft tevens ook aan dat hij voor meerdere gelegenheden te gebruiken is. Zo kun je hem dragen tijdens de gemiddelde schooldag, maar zal hij tijdens een wat chiquer feestje ook absoluut niet misstaan. Mits je hem dan ten minste wel draagt met een stijlvol jurkje of shirtje.

Wat voor leren item zouden jullie aan je kledingkast willen toevoegen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s