SPECIAL: KUNSTBENDE WINNARES ‘FASHION’ MEREL BEEMSTER

Merel Beemster, afkomstig uit Terneuzen heeft op 11 maart de voorrondes van de Kunstbende gewonnen in de categorie Fashion. Ze is al bezig met mode sinds de brugklas, door het tekenen van kleding en vanaf daar is ze er verder mee gegaan.

”Ik wist al twee jaar van te voren dat ik mee wilde doen, dus zodra het thema ‘Vreemd’ bekend werd ben ik met de collectie begonnen, dus dat was afgelopen september”, aldus Merel. 

Merel is een mega fan van de musical Wicked en van de kostuumontwerpster van Wicked, Susan Hilferty, dus ze heeft veel naar deze kostuums gekeken voor haar inspiratie.
In de toekomst wil ze een modeopleiding gaan volgen, maar verder wil ze nog niet in de toekomst kijken. Een eigen merk zou leuk zijn, maar kostuumontwerp trekt haar ook heel erg.

Haar grote voorbeelden zijn Kenley Collins(project runway Amerika), Susan Hilferty(kostuumontwerpster Wicked) en Georgina Chapman (ontwerpster van Marchesa).

Gisteren kregen Merel en haar modellen een coachingsworkshop in Goes gegeven door Miranda Slabber(voormalig Miss Nederland) zodat ze de laatste hand konden leggen aan hun choreografie voor de finale van Kunstbende in Amsterdam. Miranda kent de kneepjes van het vak en gaf de meiden coaching in hoe ze het beste over de catwalk kunnen lopen.

Op 15 april moeten Merel en haar modellen de collectie showen in de Melkweg in Amsterdam tijdens de landelijke finale van de Kunstbende.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s