GASTBLOG: 5 TIPS OM JE SCHOENEN TE VERZORGEN

5 tips om je schoenen goed te verzorgen.

Ik heb echt een enorm zwak voor schoenen. Maar ja, welke vrouw heeft dit nou niet? Van uggs tot sneakers, i love it! Het is heerlijk om iedere dag een keuze te kunnen maken in welke schoenen ik die dag ga dragen.

Om daarvoor te zorgen kan jezelf natuurlijk helemaal gek maken door telkens nieuwe schoenen te kopen, maarja, dat is niet altijd even verstandig. Als je je schoenen goed verzorgt en goed onderhoud kan je er een stuk langer van genieten en dat kan je een hoop geld besparen! Hieronder staan 5 tips om er voor te zorgen dat je schoenen langer mee gaan:

  1. Beschermende spray

Zodra je thuis komt met je nieuwe aanwinsten is het verstandig om ze direct in te spuiten met een beschermde en waterdichte spray. Zo hou je de stof/ het leer/ kunststof van je schoen mooier en krijg je minder snel vlekken en beschadigingen op je schoenen.

Je hebt sprays in verschillende varianten: voor leer, voor suède, voor kunststof en voor alle andere stoffen. Zorg ervoor dat je de juiste spray gebruikt op de juiste schoenen, ander kans je misschien vlekken op je schoenen maken. Om je schoenen mooi te houden kan je het beste iedere maand je schoenen in sprayen. Spray een gelijkmatig laagje over de schoen vanaf een afstand van ongeveer 30 centimeter.

  1. Vlekken verwijderen

Niets is vervelender dan vlekken op je schoenen die je maar niet weg krijgt. kan je eventueel verwijderen met een speciale vlekkenreiniger of schoonmaakazijn. Dep de vlek voorzichtig schoon, het is de bedoeling om de vlek weg te krijgen en er geen nieuwe vlekken bij te maken!

  1. Schoenpoets

Zorg ervoor dat je standaard een aantal kleuren schoenpoets in huis hebt: minimaal een zwart, bruin, wit en transparant. Het is daarnaast aan te raden om een bijpassende kleur schoenpoets bij al je nieuwe schoenen te kopen.

Als je seizoensgebonden schoenen (sandalen, winterlaarzen) opbergt is het verstandig om ze in te smeren met een dikke laag schoensmeer. Poets het niet uit, maar berg je schoenen op met die dikke laag smeer op. Na een half jaar komen ze weer als nieuw uit de kast! Het schoenpoets zorgt er namelijk voor dat het leer van de schoenen gevoed wordt terwijl ze in de kast liggen te wachten tot jij ze weer gaat dragen.

  1. Glansborstel

Tot slot heb ik nog twee glansborstels. Als je helemaal klaar bent met het oplappen van je schoenen, maar je wil dat ze wat meer glazen kan je de glansborstel gebruiken.
Wrijf gewoon met de ‘ spons’  over je schoen en hij zal glimmen als een spiegeltje!

  1. Ga naar de schoenmaker!

vliegt het dopje van je hak, laat je zool een beetje los of gaat er iets anders stuk: ga gewoon naar de schoenmaker. Deze kunnen voor een paar euro je schoenen weer als nieuw maken, dus waarom zou je gelijk nieuwe kopen?!

Kim Vos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s